Tiomanilta lahtiessa lautan piti lahtea kello yksi iltapaivalla, mutta jostain syysta sita ei kuulunut. Mutta talla kertaa odottelussa oli hyviakin puolia. Laiturilla kanssamme odottelivat myos hollantilainen pariskunta Renzo & Sandra, seka tanskalaiset kaverukset Ebbe ja Lasse. Siina jutellessamme huomasimme kaikki olevamme menossa samaan paikkaan, ja kellaan ei oikeastaan ollut mitaan tietoa mitten ja milloin sinne paasemme.

 

Kun lautta viimein tuli yli tunnin myohassa ja paasimme silla Mersingin satamaan, menimme bussiasemalle kyselemaan busseista. Iloksemme Kota Bharuun lahti suora yobussi kello kymmenen samana iltana. Talla valiin ryhmaamme oli liittynyt seitsemaskin jasen, brittilainen Adam. Yritimme saada jo ryhma-alennusta, mutta valitettavasti tuloksetta..

 

Aamulla meidat tiputettiin keskelle valtatieta. Kuski luuli meita oikeasti ryhmamatkalaisiksi, ja ihmetteli miten voimme olla eri maista. Taksit odottivat paikalla viedakseen meidat  Kuala Besutin satamaan. Jotenkin koko paikasta jai mieleen huijauksen maku. Taksit valehtelivat matkaa satamaan olevan tunnin, ja se kesti 15minuuttia. Ainoastaan yksi venefirma oli auki, joten kaikki olivat pakotettuja tyytymaan kalliisiin lippuihin. Lisaksi tuli maksaa luonnonpuistomaksu, jonka tarkoitusperaa on vaikea ymmartaa, koska saarien valissa leijuivat roskalautat ja merenpohja oli taynna jatetta. Kun vene vihdoin saapui haluamallemme rannalle, se ei mennyt rantaan asti, vaan erilliset vesitaksit hakivat meidat veneesta rantaan veloittaen taas vahan lisaa. (Rannalla oli myos laituri, johon isommankin veneen olisi ollut helppo ajaa.)

 

1902422.jpg
Ryhmamatkailua

 

Ranta Perhentianin Kecilin saarella oli kaunis ja kivien valissa snorklauskin oli matka varikkaaseen vedenalaiseen maailmaan. Vietimme aikaa paljon uuden ystavaporukkamme kanssa ja illat venyivat reggaebaarissa aamuyon tunneille asti. Toisena paivana varasimme yhdessa snorklausmatkan ja oppaan. Mukavaa oli, ja nain muun muassa valtavan kilpikonnan, seka elamani ensimmaisen hain.

 

1902431.jpg

Ryhmarentoutumista

1902437.jpg
Snorklausmatkalla haita etsimassa

1902421.jpg
Eras ranta

 

Vietimme Perhentianilla ainoastaan kaksi yota, lahtiessamme tanskalaispojat jaivat viela saarelle, ja lopuistakin erosimme Kuala Besutin satamassa. Sanoimme haikeina jaahyvaiset ja jatkoimme kaikki matkaamme taas pinemmissa osissa.