Kaupunkielama jatkui viela Singaporen jalkeenkin. Malesian paakaupunki Kuala Lumpur oli melkoinen yllatys. Supermoderni iso kaupunki pilvenpiirtajineen ja massiivisine ostoskeskuksineen oli jotain aivan muuta mihin muualla Aasiassa on tottunut.

1902307.jpg
Kuala Lumpurin kuuluisat kaksoistornit

 

Vaikka kaupungin rakenne Singaporen kanssa oli hyvin samantapainen, erojakin loytyi. Ylisiisteys ei todellakaan voi kuvata Kuala Lumpuria. Roskat heitetaan kaduille odottamaan roska-autoa, joka tulee aamuyon tunteina, jos tulee. Roskien seurauksena todistimme monen kissankokoisen rotan liikkeita aamuyon tunteina, ennen roska-auton mahdollista kierrosta. Positiivinen ero oli ehdottomasti hinnat. Kuala Lumpurissa huoneen majatalosta sai helposti kymmenella eurolla ja jos oli valmis maksamaan vahan ekstraa, viiden tahden hotellista huone irtosi viidellakympilla! (Me tyydyimme silti vain majatalon oloihin, ehka ensi kerralla sitten hotelliin..)

1902302.jpg
Monorail

Kuala Lumpurissa tapasimme myos vanhoja tuttuja. Milka ja Tuomma, jotka meita jo Pekingissa opastivat, olivat jattaneet Pekingin taakseen ja suuntasivat lomailemaan Indonesiaan. Heilla sattui olemaan juuri samaan aikaan parin paivan lennonvaihtopysahdys Kuala Lumpurissa. Vuosi sitten he viettivat puoli vuotta opiskellen tassa kaupungissa, joten taas saimme mahtavat kaupunkioppaat! Ystavamme olivat paattaneet hieman venya budjetissa ja ottivat huoneen viiden tahden hotellista, jossa mekin sitten vietimme aika paljon aikaa, mm. uima-altaalla ja kunnon saunassa!

1902295.jpg
Tuttu porukka koolla

1902309.jpg
Time Square -hotellin uima-allas iltavaloissa

Hotellihengailun lisaksi vierailimme Batu-luolilla ja teimme retken vahan syrjemmalle ostarille silmalasiostoksille. Juu, nyt hankin vihdoinkin ne silmalasit, mita on kauan kaivattu.. :) Nousimme myos Kuala Lumpurin Teletorniin. Melkein kolmensadanmetrin korkeudesta auringonlasku pilvenpiirtajien ylle oli kaunis.

1902306.jpg
Teletornin juurella

Satuimme kaupunkiin juuri itsenaisyyspaivan aikaan, ja liikenneruuhkien lisaksi yleinen juhlinta oli hyvin erilaista kun suomalaisten linnanjuhlien tuijottelu. Kaikki ihmiset olivat kaduilla, ilotulitukset olivat mahtipontiset ja yleinen meteli melkoinen.

Itsenaisyyspaivan jalkeen alkoikin Ramadan, muslimien paastokuukausi. Koska Malesia on muslimimaa, hallitus valvoo todella tarkkaan etta muslimit eivat saa syoda valoisaan aikaan. Tosin riippuen alueesta valvonta voi olla tiukempaa tai rennompaa. Onneksi Malesiassa on myos intialaisia ja kiinalaisia ei-muslimeja, joten osa ravintoloista oli auki myos paivasaikaan. Esimerkiksi myohemmin vierailemillamme saarilla valvonta ei niin kovin tarkkaa ollut, ja turistien takia kaikki ravintolat pyorivat koko paivan. Mutta saarista lisaa ensi kerralla...