Thaimaa, tuo niin monelle suomalaisellekin tuttu maa, oli viimeinen kohteemme ennen kotimatkaa. Odotukseni olivat hieman sekavat. Etukäteen oli selvää että Phuketin tai Pattayan kaltaisia pakettimatkakohteita pyrkisimme välttämään. Valitsimme kohteiksemme Koh Samuin ja Koh Taon saaret Thaimaan itäpuolella. Eivät olleet paljoa sen parempi valinta. Olo oli kuin Kanarian saarilla.

Koh Samui sijaitsi eteläisimpänä ja oli saarista suurin, ympärysmitaltaan noin 80km. Majoituimme Lamai nimiseen kylään, mukavaan bungalowiin, meren läheisyyteen. Samuilla löytyi turistien lisäksi myös ainoastaan paikallisten asuttamia kyliä. Kiersimme saaren kokonaisuudessaan skootterilla, jonka avustuksella vierailimme myös vesiputouksilla saaren keskiosissa. Rannat olivat mukavia ja off seasonin takia myös suhteellisen tyhjiä. Yhtenä iltana teimme matkan viereiseen kylään, jossa oli kuulemma kauneimmat rannat ja eniten porukkaa. Huokaisin helpotuksesta ettemme majoittuneet sinne pysyvästi. Parin tunnin samoilun ja örveltävien länsimaalaisten katselun jälkeen olin ihan valmis palaamaan hiljasempaan Lamain kylään.

1970654.jpg
Lamai Beach, Koh Samui

1970656.jpg
Ranta skootterimatkan varrelta, Koh Samui

1970679.jpg
Matkalla vesiputouksille, Koh Samui



Koh Taolta odotin enemmän. Pohjoisimpana sijaitsevaa pientä saarta oli mainostettu vain sukeltajien suosiossa olevaksi rauhalliseksi paikaksi, joten innokkaina pakkasimme reppumme ja  lähdimme matkaan.  Täällä kukaan ei voi väittää että reissaus olisi hankalaa, sillä sinusta huolehditaan kuin pikkulapsesta.  Ensin pikkubussi noutaa majapaikasta ja vie satamaan. Satamassa saat  tarran, jossa lukee määräpaikkasi nimi ja lisäksi jokaisella kohteella oli oma värinsä. Eli kaikki Koh Taolle matkaavat saivat kaksi vaaleanpunaista tarraa, joissa luki Koh Tao, toinen rintaan ja toinen reppuun. Kukaan ei varmasti pääse eksymään tai jäämään väärässä satamassa pois.

Saavuttuamme saarelle karkasimme heti kaikilta majoitusta, sukelluskurssia tai taksia tarjoavilta tahoilta hieman kauemmas. Majotuimme ensin Sairee -rannalle, joka osottautui saaren pahimmaksi turistirysäksi. Paljon pahemmaksi kuin Lamai Koh Samuilla. Onneksi pian pongasimme skootteriretkellä mukavan rauhallisemman rannan saaren eteläosista ja pakkasimme itsemme, rinkkamme ja muut pakaasimme skootterin selkään ja muutimme viiden kilometrin matkan toiseen päähän saarta. Varsinainen muuttomopo.


Vietimme saarella aikaa aika paljon uiden ja auringossa löhöillen, pelasimme minigolfia, snorklailimme sekä kävimme myös katsomassa Thai-nyrkkeilyottelua. Viimeisten päivien rentoutumiseen ympäristö kelpasi hyvin. Luonto oli kaunista, mutta rauhallisempaa meinikiä rantalomaltaan etsiville suosittelen kuitenkin Malesiaa.

1970688.jpg
Eräs ranta, Koh Tao

1970690.jpg
Jope, vakituinen vieras kylppärissämme, Koh Tao

1970695.jpg
Kuva hotellimme uima-altaalta, Koh Tao

1970700.jpg
Pois lähdössä, porukkaa riittää, Koh Tao

1970691.jpg
Minä, uima-allas ja meri, Koh Tao