Matka jatkui Yichangista 16 tuntia junalla etelaan Liuzhoun kaupunkiin, josta viela bussilla noin kolme tuntia Guiliniin. Bussi oli tietysti taynna, joten paikoiksi saimme muovijakkarat bussin keskikaytavalle. Ja uskokaa tai alkaa, siinakin on mahdollista nukkua, jos tarpeeksi vasyttaa..

Maisemat taalla ovat kuin sadussa. Joka puolella horisontissa kohoavat kummalliset vuorimuodostelmat saavat olon tuntumaan vahintaankin epatodelliselta.

1750933.jpg
Tarkoitan tallasia vuorimuodostelmia

Guilinin kaupunki on asukasmaaraltaan noin Helsingin kokoinen. Pidin kaupungista heti, puistot, joki, jarvet ja nama vuoret luovat lepposan tunnelman. Pimean tultua kadut tayttyvat kojuista ja kaikki mahdollinen tavara vaihtaa omistajaa iltamarkkinoilla.

1750957.jpg
Guilin yolla

Guilinin lahella, noin tunnin bussimatkan paassa on Yangshoun kaupunki. Se on reilusti pienempi paikka kuin Guilin ja kaikki tapaamamme ihmiset ovat ylistaneet paikkaa. Siis mekin pakkasimme reppumme ja suunnistimme kohti Yangshuota. Kaupunki sijaitsi uskomattomassa paikassa, taysin vuorten ymparoimassa laaksossa, mutta muuten kuin maisemien suhteen en oikeen lammennyt paikalle. Turisteja, seka kiinalaisia etta muita, oli paljon ja koko kaupunki oli rakennettu turismin ehdoilla, joka puolella oli pizzeriaa, hampurilaisravintolaa ja baareja. Kiinalaisuus katosi johonkin.

Onneksi kaupungista paasi pois katevasti pyoralla. Fillarin paivavuokra on noin 2 euroa ja pyorat ovat todella hyvia! Kun kaupungin jattaa taakseen ja ajelee pikku kylateilla riisipeltojen, vesipuhvelien ja joka puolella kohoavien vuorien ymparoimana voi unohtaa ihan kaiken arkisen ja vain huokailla ihastuneena.

1750943.jpg
Pyoraretken maisemia


Kavimme myos veneretkella Li-joella. Ei siihenkaan voi muuta sanoa kun etta upeaa. Kiina on paljon kauniimpi, vihreampi ja mahtavampi paikka kun koskaan osasin kuvitella.

1750916.jpg
Li-joella

Nyt olemme taas Guilinissa. Huomenna edessa 20 tunnin junamatka Kunmingiin, Yunnanin provinssiin, lanteen. Sieltakin olemme kuulleet vain kehuja joten innolla odotetaan.

Nyt on jo jonoa takanani nettiin, joten Guilin kuittaa.