Thaimaan pelasti Bangkok. Pidin kaupungista, en heti alkuvaikeusien takia, mutta kohtalaisen nopeasti tuli selväksi että Bangkok sopi minun makuuni. Peruslähtökohta kaupungissa oli että sinua yritetään aina huijata. Parhaita olivat kuitenkin tuktuk-kuskit, jotka kertoivat "huijausaikomuksistaan" avoimesti ja usein yhteinen diili löytyi paremmin rehellisesti kuin jättämättä asoita kertomatta. Esimerkiksi sunnuntaisin valtio tarjoaa kaikille sen omille tuktuk-kuskeille ilmaisia bensakuponkeja, jos he tuovat turisteja valtion puku-, koru- tms. myymälöihin ja turistit ovat siellä tarpeeksi kauan. Teimme kuskimme kanssa siis diilin että hän kuskaa meitä nähtävyyksissä hintaan kymmenen bahtia ja sen jälkeen menemme katselemaan koruja kymmeneksi minuutiksi, ja kuski heittää meidän sen jälkeen majataloomme. Lopulta haimme vielä kuskille toisen bensakupongin pukumyymälästä, ja saimme kaikki kyydit ilmaiseksi..

1970759.jpg
Pukukaupan edessä


1970758.jpg
Seisova Buddha


Ensimmäisenä iltana huijauspolitiikka näytti nurjan puolensa. Olimme kaupungissa myöhään illalla ja pyysimme taksikyytiä tiettyyn paikkaan. Taksikuski sitten alkoi mainostaa omaa hotelliaan kyseisessä paikassa. Sanoimme että ok, koska esite näytti kivalta ja hinta ei ylitsepääsemättömältä. No kokemus opetti että ei ikinä näin.. Hotelli osottautui olevan hyvin kaukana haluamastamme paikasta, eteisaula oli oikein hieno, mutta huone itsessään oli aivan kauhea. Homeiset seinät ja torakoita. Aamulla siis taas rinkat selkään ja uutta majapaikkaa etsimään.

Pienen väittelyn jälkeen tuktuk-kuski suostui viemään meidän eilisiltana haluamaamme paikkaan, Siem Squarelle. Kuski väitti kivenkovaa että majapaikkojen hinnat siellä alkavat 3000 bahtista. Emme uskoneet, todellakaan. Ja hyvä niin. Löysimme oikein viihtyisän majatalon hintaan 400 baht. (8eur), ja samalla kadulla edullisia majataloja oli vieri vieressä.

Bangkok on oiva kaupunki lentää kotiin. Enää ei tarvitse ajatella matkatavaroiden painoa, koska niitä ei paljon enää muualle tarvitse raahata kuin lentokentälle ja kotiin (paitsi meidän tapauksessamme vain lentokentälle, koska ne jäivät lontooseen hieman pidemmäksi aikaa kuin me..), joten eikun shoppailemaan! Vaateiden hinnoista voi melkein ottaa nollan hintalapun suomen hinnasta pois. Tosin kalliita merkkiliikkeitäkin löytyy.

Jos Bangkokin vierailu osuu lauantaihin tai sunnuntaihin, suosittelen vierailua Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla. Tavaraa riittää silmänkantamattomiin ulottuvissa matalissa kojuja täynnä olevissa rakennuksissa. Vietimme markkinoilla kolmisen tuntia ja ehdimme vain vähän raapaista pintaa.
Toinen shoppailumekka on Bobae Tower, tornissa pikku putiikkeja riittää kerros kerroksen jälkeen.
Aivan majatalomme naapurissa  sijaitsevassa MBK :ssa sai myös kulumaan tunteja. Ja tässä oli vain muutamia esimerkkejä.

Shoppailuholistille en siis bangkokia suosittele, jopa shoppailuangstista osittain kärsivälle vierailu kaupungissa voi koitua angstin muuttumisena holismiksi. Toivottavasti se ei ole pysyvää.. :)

1970751.jpg
Chatuchakin viikonloppumarkkinoilla1970755.jpg
Skytrain-asemalla