Junamatka lanteen oli luultavasti junamatkoista helpoin, tunnustan jopa nautineeni siita. Pikkuisen ehka asiaan vaikutti se etta olimme tuhlailleet ja ostaneet liput soft sleepereihin eli niin sanotusti ykkosluokkaan. Ne maksoivat ehka tuplasti enemman kuin hard sleeperit, mutta 18 tunnin junailu maksoi silti vain noin 36 euroa, ja ero oli todella huomattava. Hytti oli siisti, siina oli ovi ja mika parasta: ilmastointi. Junamatkan jalkeen ei ollut tarve suoraan rynnata suihkuun, kuten ennen. Vessassakin oli pytty, joka oli jo suuri positiivinen yllatys..

Hytti oli neljan hengen ja talla kertaa matkatovereiksi saimme kiinalaisen noin 60 ikavuoteen ehtineen pariskunnan. Ja suureksi yllatykseksemme nainen puhui todella hyvaa englantia, joten pystyimme keskustelemaan ja tutustumaan toisiimme. Taas kerran ei voi muuta sanoa kuin etta kiinalaiset ovat erittain herttaisia ja mahtavia ihmisia. Pariskunta oli erittain huolissaan meista, miten voimme noin vain kaksin matkustaa osaamatta kiinaa, mutta kai saimme heidat jotenkuten vakuuttuneiksi etta parjaamme kylla :)

Kunmingissa vietimme yhden yon. Seuraavana paivana tarkoituksena oli hankkia viisumi Laokseen. Olimme varautuneet viettamaan kaupungissa muutamia paivia viisumia odotellessa, mutta maksamalla hieman extraa (n.10 euroa) viisumin saikin tunnissa. Joten asiat hoituivat paljon paremmin ja nopeammin kuin olimme osanneet kuvitellakaan.  Nain paasimme jatkamaan matkaa pohjoiseen heti samana paivana. Myos matkasuunnitelma Laokseen jarjestyi, silla Kunmingista menee suoria busseja suoraan Luang Prapangiin, eli hyppaamme sellaiseen ensi viikolla.

Nyt olemme Dalissa. Tama viehattava pikkukaupunki sijaitsee 1900 metrin korkeudessa, reilun neljan tunnin bussimatkan paassa Kunmingista. Majoitumme erittain viihtyisassa MCA Guesthousissa, Kotoisan huoneen lisaksi piha-alue houkuttelee istumaan ja hengahtamaan hetkeksi vihreiden pensaiden suojaan. Ilma taalla on huomattavasti viileampaa kuin se oli muualla Kiinassa, (tippui 35 asteesta 25 asteeseen) joten muutenkin olo on hieman kevyempi :)

Talla on ilmainen netti joten ensi kerralla otan usb-kaapelin mukaan ja yritan vahan lisailla kuvia..