Kiinassa huomaa selvasti kahden aaripaan olemassaolon. Kun kavelimme Xi'anin muslimikortteleissa tunsin olevani siina Kiinassa, jonka olin odottanut nakevani. Riksoja, tuktukeja, ruokakojuja, ihmisia, sekamelskaa, hajuja. Kujat taynna elamaa. 
Pekingissa taas loistavat paakatujen uudet lasipalatsit tahditettuine valonheittajineen, ylipuunatut jalkakaytavat, millimetrin tarkkuudella suunnitellut puistot. Kaksi Kiinaa.
Junassa vieressamme olleet tytto ja poika matkustivat samassa junassa nelja tuntia ja soivat koko ajan. Nuudeleita, auringonkukansiemenia, sipseja, jugurttia, nakkeja, lihaa.. kaikkea mahdollista. Vastapaata meita istuva nainen taas matkusti kanssamme 12 tuntia, ja soi vain yhden omenan.

Xi'an sijatsee n. 1200 kilometria Pekingista lanteen, Shaanxin maakunnassa. Se on yksi Kiinan vanhimmista kaupungeista. Talla hetkella asukkaita on reilut kolme miljoonaa. Turisteja paikalle houkuttaa noin 50 kilometrin paassa kaupungista sijaitseva maanalainen terrakottasotilaspatsaiden armeija. Kavimme katsomassa sotilaat ja olihan se ihan vaikuttavan kokoinen loydos, kuitenkin henkilokohtaisesti pidin suurempana nahtavyytena loisteliasta temppelialuetta itse kaupungissa (Big Goose Pagoda), seka jo mainittuja persoonallisia muslimikortteleita.

1707192.jpg
Bell Tower, Xi'an

1707202.jpg
Xi'an

1707226.jpg
Big Goose Pagoda

1707232.jpg
Terrakotta-armeija

Eilen saavuimme Yichangiin, nyt tuntuu etta olemme keskella Kiinaa, kaukana kaikesta. Majoituimme korvaukseksi junamatkan koettelemuksista kolmen tahden hotelliin. (Taalla ei oikeesti ole hostelleja..) Hotelli on tosi loistelias ja naytettiin kylla rinkkoinemme kuuluvan johonkin ihan muualle kuin tanne :) Hinta on hurjat 28euroa/yo per huone, eli eihan taa nyt NIIN kallis ole, paitsi Kiinassa on :)

Yichang sijaitsee Hubein maakunnassa, Yangzi-joen varrella. Tulimme kaupunkiin sen otollisen sijainnin tahden. Tarkoitus on kayda katsomassa maailman suurin vesivarasto, eli Kolmen rotkon pato. Patoretkelle lahdemme huomisaamuna. Tanaan kiertelimme kaupunkia ja huolimatta siita, etta asukkaita on jopa enemman kuin Xi'anissa, (lahes nelja miljoonaa) tunnelma on jotenkin rennompi. Kavimme syomassa loistavassa dumbling-ravintolassa, lasku yhteensa jai reilusti alle neljan euron (siihen sisaltyi mahan pompoksi jattava maara ruokaa ja nelja olutta..) Taksien hinnat ovat myos koko ajan tulleet alaspain. Aloitusmaksu Pekingissa 10 RMB (1 euro), Xi'anissa 6 RMB (60 senttia) ja taalla Yichangissa 3.5 RMB (35 senttia, jos kurssi viela jollekin jai epaselvaksi).

Ylihuomenna matka jatkuu Guiliniin, asukkaita paikassa on vain 670 000, jotein melkein maallehan tassa ollaan menossa. :)