Jos ensimmaisena paivana nakee apinoita huitelemassa puissa, metrin pituisia liskoja tallustelemassa ympariinsa, yli puolimetria pitkia kilpikonnia ja mita erilaisempia kaloja snorklatessa rantavesissa, ei kai paikasta voi olla pitamatta?

1902414.jpg
Hui!

1902418.jpg

Meri

Tama paikka oli Pulau Tioman -niminen saari Kaakkois-Malesiassa. Viivyimme saarella melkein viikon kahdessa eri kylassa. Ensimmainen naista oli Air Batang, eli tuttavallisemmin ABC. Siella suoritin sukelluskurssini loppuun ja nyt saan siis sukellella aina 18 metriin asti, jee! Kurssi ja muu sukeltelu veivatkin aikaa jonkin verran, joten paivat kuluivat nopeasti.

1902420.jpg
Nakyma parvekkeeltamme, ABC

1902409.jpg
ABC iltavaloissa

Toinen kohteemme oli Salang. Siella saimme todella pongailla apinoita, joiden paivittainen reitti kulki suoraan mokkikylamme lapi. Marko todisti myos apinoiden kiipeilya oman bunglalowimme terassilla. Teimme myos pienimuotoisen, mutta suhteellisen hikisen viidakkovaelluksen Monkey Bay -rannalle. Matkalla naimme omituisia elaimia santailevan sinne tanne, ne nayttivat vahan niinkuin koirilta, mutta tarkkaa muotoa oli vaikea paatella, koska ne olivat aarettoman nopeita. Myohemmin saimme tietaa, etta ne luultavasti olivat minikokoisia peuroja, joita paikalliset kutsuvat hiiripeuroiksi. Kylla tama maailman elaimisto on ihmeellinen.

1902411.jpg
Salang

1902450.jpg
Kutsumaton vieras

Saarielama ei kuitenkaan Tiomanille viela paattynyt, se oli vasta alkua..