Matkustettuamme  pitkan matkan Pekingista asti, saavuimme viimein meren rannalle. Meren laheisyys rauhoittaa kummasti. Voisin istua tuntitolkulla rannalla kuuntelemassa aaltojen kuohuntaa. Siihen Sihanoukville Kambodzan etelaosassa tarjosi oivan mahdollisuuden. 

Sihanoukvillessa on useita valkohiekkaisia rantoja. Majoituimme muutaman sadan metrin paahan Serendipity rannasta, joka on rannoista kaikkein vilkkain. Itse rannallakin olisi majoitusta ollut tarjolla, mutta paatimme antaa younillekin joskus mahdollisuuden, joten valitsimme nukkumapaikan hieman kauempaa. Rannalla juhlat jatkuivat joka yo pikkutunneille asti, ja taytyypa myontaa etta kylla me siella itsekin parina yona aika pitkaan viivyimme. Paivalla rantaravintolat levittavat rannalle auringonottolavereita patjoineen, joissa voi hengata vaikka koko paivan, jos tilaa ravintolasta vaikka kokiksen. Illalla makuulaverit vaihtuvat tyynyilla paallystettyihin erittain mukaviin korituoleihin ja poytiin. Pimean tultua rannalle sytytellaan nuotioita ja tarjolla on monipuolista grilliruokaa. (Voin suositella esimerkiksi grillattua tofua, nam. )
1872734.jpg
Serendipity Beach

1872741.jpg
Harkavankkurit tiella, Sihanoukville

Viikonloppuisin Sihanoukvillen rannat tayttyvat ulkomaalaisten turistien lisaksi myos Kambodzalaisista viikonlopunviettajista. Ihmisia saapuu paakaupunkiseudulta runsain joukoin uimaan ja nauttimaan rantaelamasta. Talla kertaa olin tyytyvainen etta osuimme paikalle sadekauden aikaan, kuivan kauden high seasonilla rannat lienevat todella ruuhkaiset.

1872737.jpg
Paikallisia viikonlopunviettajia rannalla

Rauhallisempiakin rantoja kaupungista loytyi. Victory rannalla saimme ihailla auringonlaskua miltei kaksin ja noin viiden kilometrin kavelymatka Otress rannalle takasi huomattavasti hiljaisemman ympariston nauttia auringosta ja aalloista.

1872735.jpg
Victory Beach ja mina

1872757.jpg
Auringonlasku, Victory Beach

Viime kirjoituksessa kerroin etta vietimme Sihanoukvillessa viikon. Se ei ihan pida paikkansa, silla keskivaiheilla vietimme kaksi paivaa pienessa kylassa Koh Rong Samloem –saarella.  Vierailun paatarkoitus oli sukeltelu, mutta pieni kyla kultahiekkaisine rantoineen ja puisine tolpilla seisovine taloineen oli itsessaan jo nakemisen ja kokemisen arvoinen.

1872728.jpg
Kylan lapsia, Koh Rong Samloem

1872729.jpg
Yopymispaikkamme, Koh Rong Samloem