Lensimme Phnom Penhista Singaporeen. Yritamme valttaa lentamista lyhyilla valimatkoilla, mutta tama yksi matka sallittakoon, kun oli meri valissa, ja reitti olisi ollut hankala toteuttaa muulla tavoin meidan aikarajoissamme. Annattehan anteeksi..

Joskus lyhyellakin lentomatkalla ymparisto voi muuttua taysin. Lento kesti alle kaksi tuntia ja laskeutuessamme Singaporeen katselimme suut ymmyrkaisina ymparillemme. Kaduissa oli maalatut keskiviivat, kaikkialla oli siistia, ei roskan roskaa, kukaan ei huudellut tuk tuk, vaan meidan piti itse etsia jostain liikennevaline, jolla paasta kaupunkiin, ja ennen kaikkea, hinnat olivat ainakin viisinkertaiset.

Singaporessa satoi vetta, kiersimme majapaikasta majapaikkaan etsien kattoa paan paalle. Jos eivat paikat olleet taynna, niiden hinnat hipoivat pilvia. Miten 20 euron paivabudjetilla voi maksaa sadan euron huoneen?  Lopulta paadyimme Pikku Intiaan ja loysimme kohtuuhintaisen loukon. Taalla 25 eurolla sai pienen, tunkkaisen ja  ikkunattoman huoneen jaetulla vessalla ja suihkulla. Alakerran baarissa soi livemusiikki joka yo, tehden nukkumisesta lahes mahdotonta. Positiiviseksi pita sanoa etta baari suljettiin kello yksi, joten paasimme ihmisten aikaan kuitenkin unten maille.Kambodzassa talla rahalla olisi irronnut jo huone luksushotellista.

Emme antaneet kuitenkaan majoituksen masentaa. Kavelimme ympari Singaporea, ihailimme taivaita hipovia pilvenpiirtajia, kiertelimme Kiinalaiskortteleissa ja soimme herkullista ruokaa Pikku Intiassa. Loppujen lopuksi ruokaa ja juomaa loytyi myos budjettiin sopivilla hinnoilla, kun osasi etsia oikeista paikoista.

Kaksi paivaa Singaporeen on mielestani kuitenkin riittava aika. Ihan kiva kaupunki, mutta ei mitenkaan sydantapysayttavan erikoinen paikka.  

 

Muutama kuva Singaporesta:

 

1902283.jpg

 

1902287.jpg

 

1902290.jpg