Suurin osa suomalaisista busseista muuttuisi kateudesta vihreäksi nähdessään mexicolaisen pitkänmatkan bussin. Okei, kyseessä oli ykkösluokan bussi koska haluamallamme välillä ei muita mennyt. Penkit olivat pehmeät ja leveät, ja bussiin astuttuani ei enää niinkään harmittanut että joudumme viettämään kyseisessä ajoneuvossa seuraavat 18 tuntia. Hintakin oli sitten laadun veroinen, bussimatka maksoi reilut kolmekymmentä euroa henkilöltä, huh.

Matkaan lähdettiin siis sunnuntai-iltana 13.9 kello seitsemän. Bussin ikkunasta saimme seurata uskomattoman laajalle levittäytyvää Mexicon pääkaupunkia. Pimeän tuntua myös uni tuli aika nopeasti bussin kiitäessä tasaisella maantiellä. Uni kuitenkin päättyi melko äkisti parin tunnin päästä, kun ikkunaan (juuri siihen joka oli meidän kohdalla tietenkin) lensi jokin tuntematon esine hajoittaen ikkunan uloimman lasin. Bussissa oli onneksi tuplaikkunat, muuten saattaisin olla tällä hetkellä päätä lyhyempi. Hetken bussissa vallitsi pienoinen sekasorto ihmisten arvailleissa mitä ikkunaan oli lentänyt ja huudellen kuskille mitä tapahtui ja myös että ei kuitenkaan pysähtyisi siihen. Siinä vaiheessa mieleen nousivat kaikenmaailman rosvojoukkiot, jotka yrittävät saada busseja pysähtymään ryöstääkseen ne. Pienen matkan jälkeen saavuimme valaistulle tietullialueelle johon kuski pysähtyi ja kävi tarkistamassa vahingot ja soitti johonkin raportoidakseen tilanteen. Sitten matka jatkui, kuski kuulutti kaikille että ei mitään hätää, mutta sulkekaa ikkunoiden verhot. Mielenkiintoista.

Matka kuitenkin jatkui suuremmitta keskeytyksittä aamuun, jolloin seuraava episodi sai alkunsa. Kuski tuli ilmoittamaan kaikille että taksit olivat protestiksi hallituksen pitämättömistä lupauksista sulkeneet rantatien. Vain vähän liikennettä päästettäisiin silloin tällöin läpi. Luultavammin jumittuisimme jonoon tunneiksi. No, onneksi meillä ei ollut kiire mihinkään. Loppujen lopuksi selvisimme jonosta parissa tunnissa ja saavuimme Pochutlan pikkukaupunkiin noin kaksi tuntia myöhässä sovitusta aikataulusta, ehjinä ja monta kokemusta rikkaampina.